fbpx
  1. Home
  2. Website makers
  3. SiteBuilder Lite

SiteBuilder Lite

Bezoek de website van SiteBuilder Lite

SiteBuilder Lite is een drag & drop website bouwer die je op je eigen server installeert. De mogelijkheden zijn beperkt maar voldoende voor een mooie website. De sitebuilder kost eenmalig $40 en is daarmee een van de goedkoopste oplossingen. 

Sitebuilder Lite is opgezet door Chilly Orange, het bedrijf van de Nederlander Matthias Naus en enkele collega’s in Thailand.

Kenmerken

  • Drag & drop bewerker is zeer gebruiksvriendelijk
  • Eigen ontwerp door gebruik te maken van designblokken. Er zijn diverse designblokken waarmee het makkelijk is om diverse soorten content toe te voegen. Denk aan audio, video, sliders, portfoliopagina, teampagina, contactpagina, et cetera
  • Paginatemplates, waarmee je makkelijk een combinatie van blokken kan kopiëren voor andere pagina’s
  • Uitgebreide documentatie
  • Gebruikersbeheer, zodat meerdere mensen aan de website kunnen werken met eigen inlog.

Prijs

De prijs van SiteBuilder Lite is eenmalig $40. Daarbij zijn toekomstige updates van de software inbegrepen.

Ervaring

Sitebuilder Lite is eenvoudig te gebruiken. Er zijn standaard blokken waarmee je je website kan opbouwen. Nadat je een pagina hebt opgebouwd, maak je een template. Dit template gebruik je vervolgens om andere pagina’s op te bouwen. Zo voorkom je dat je elke keer dezelfde paginastructuur moet opbouwen. Houd er rekening mee dat je de blokken niet makkelijk kan wijzigen. Dus zomaar een afbeelding binnen een blok zetten is niet makkelijk. Je kan zelf je eigen blokken maken, maar dit vraagt diepgaandere kennis van html en css.

Sitebuilder Lite is een goedkope oplossing. Het biedt echter wel weer minder flexibiliteit ten opzichte van de Software as a Service tools zoals Weebly, Squarespace en Wix. Dat kan een nadeel zijn maar ook een voordeel. Wil je snel een simpele website op te bouwen en je wilt er weinig geld aan uitgeven? Dan kan Sitebuilder de oplossing voor je zijn. Kan je jezelf een budget van 10 euro per maand veroorloven en wil je enige flexibiliteit? Dan adviseer ik om eerst te kijken naar Wix Weebly of Squarespace.

Wellicht goed om te benoemen is dat je bij het gebruik van Sitebuilder Lite zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid. Het is lastig om in te schatten hoe makkelijk of moeilijk de code van de Sitebuider te hacken is.

Video

Heeft dit artikel u geholpen?

Gerelateerde artikelen