fbpx

Siteground

Bezoek de website van Siteground

Siteground is een hostingbedrijf met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Siteground heeft tevens gespecialiseerde WordPress hosting. Deze website is gehost met Siteground.

Siteground is opgericht in 2004 in Sofia, Bulgarije. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 werknemers en vestigingen in Bulgarije, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Panama en de Verenigde Staten.

Hosting

Bij Siteground kan je diverse CMS’en en webwinkels hosten. Bijvoorbeeld:

Naast de shared hosting, biedt Siteground ook Cloud Hosting en Dedicated servers aan.

WordPress hosting

Siteground staat bekend als een kwalitief hoogwaardige leverancier van goedkope WordPress hosting. Qua snelheid en functionaliteiten kunnen ze de concurrentie aan met grote hostingbedrijven zoals WP Engine. De prijzen liggen echter een stuk lager.

Specifieke WordPress functionaliteiten

  • WordPress website met 1 klik aanmaken vanuit beheerpanel
  • Ontwikkelomgeving opzetten voor het uitvoeren van testen of wijzingen doorvoeren via schaduwsite
  • Ondersteuning van veel gebruike WordPress plugins
  • Uitgebreide backup functionaliteit
  • Partnership met WordPress partners voor afstemming met hun producten.
  • Snelheid optimalisatie voor WordPress (caching)
  • Gratis Cloudflare CDN ten behoeve van snelheid en veiligheid)
  • Gratis SSL

Nederlands datacenter

Siteground heeft datacenters in vier landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Singapore en Nederland. Het datacenter in Nederland bevindt zich in Amsterdam. De afstand tussen de bezoekers van de website en het datacenter beïnvloedt de snelheid van de hosting.

Ervaring

Voor deze website gebruik ik Siteground. Bij mijn vorige bedrijf werkten we met WP Engine, een van de marktleiders op het gebied van WordPress hosting. Ik ben groot fan van WP Engine. Het platform is stabiel, gebruiksvriendelijk en ze blijven voortdurend innoveren. Ook hebben ze een goede support. Bij WP Engine beginnen de pakketten met $29 voor hosting van één website en $99 voor hosting van 10 websites. Ik heb meerdere kleine websites. Daarom heb ik besloten om voor Siteground te kiezen. Mijn eerste ervaringen zijn positief. Siteground maakt gebruik van zowel een klantenpaneel als cPanel. In het begin moet je even je weg erin zoeken. Het werkt niet altijd intuïtief. Maar de Siteground documentatie is goed. Ik had het snel onder de knie. En sinds de website draait, ben ik zeer tevreden. De wesites zijn snel en draaien stabiel.

Prijzen

Siteground hanteert actietarieven. Bij de eerste factuur krijg je 50% korting. De Shared hosting pakketten kosten tussen de €8 en €24 per maand. Bij het StartUp pakket van €8 mag je één website hosten.  Zelf maak ik gebruik van het GoGeek pakket van €24 per maand. Binnen het pakket mag ik meerdere websites hosten. Ik heb direct voor 3 jaar betaald, zodat ik 3 jaar lang profiteer van 50% korting. Voor €12 per maand kan ik diverse websites hosten.

Video

Heeft dit artikel u geholpen?

Gerelateerde artikelen