1. Home
 2. Websites
 3. Open-source CMS
 4. WordPress
 5. WordPress.com (inclusief hosting)
 1. Home
 2. Websites
 3. Websitemakers
 4. WordPress.com (inclusief hosting)
 1. Home
 2. Websites
 3. Blog
 4. WordPress.com (inclusief hosting)

WordPress.com (inclusief hosting)

Bezoek de website van WordPress.com (inclusief hosting)

WordPress is het meeste gebruikte Content Management Systeem ter wereld. Bij WordPress.com vind je de Software as a Service variant (SaaS). Je betaalt per maand en hoeft je geen zorgen te maken over updates en hosting. Abonnementen beginnen vanaf €3 per maand.

Kenmerken

 • Software as a Service (SaaS): WordPress regelt de hosting en het onderhoud
 • Je kan kiezen om een eigen domeinnaam te gebruiken of als subdomein van WordPress.com
 • WordPress.com heeft alle benodigde basisfunctionaliteiten voor een blog of simpele organisatiewebsite
 • Beperkter in functionaliteiten ten opzichte van het zelf gehoste WordPress CMS
 • Gratis versie, waarmee je de software kan uitproberen.

Prijzen

WordPress.com heeft een gratis abonnement. Je website is een subdomein van WordPress. Bijvoorbeeld. https://mijnwebsite.wordpress.com. Vanaf €2,99 per maand mag je je website op je eigen domein zetten (bijvoorbeeld: https://www.mijnwebsite.nl). En er zijn nog duurdere pakketten met meer functionaliteiten.

Houd naast het abonnement in ieder geval ook rekening met de aanschaf van een thema. Er zijn gratis thema’s, maar ik zou hier persoonlijk niet op bezuinigen. De prijzen van betaalde thema’s variëren; van enkele tientjes tot 200 euro. Dit betreft eenmalige bedragen.

Ervaring

Ik heb in die jaren WordPress zien groeien en op tijd geanticipeerd om ons in WordPress te specialiseren. Aan WordPress ervaring dus geen gebrek!

In het verleden was ik geen fan van WordPress.com. Er waren te weinig professionele themes beschikbaar. Daarbij was de zelf gehoste WordPress variant dermate simpel, dat wij (en veel anderen) WordPress.com aan de kant lieten liggen. De afgelopen jaren is er veel veranderd. WordPress is een volledig CMS geworden dat voor diverse doeleinden toegepast kan worden. Daarmee is er ook meer druk gekomen op de de performance en het onderhoud. Met de mogelijkheden is de complexiteit ook gegroeid.

WordPress.com heeft zich eveneens positief ontwikkeld. Er zijn bijvoorbeeld diverse mooie en professionele thema’s beschikbaar gekomen. Daarbij hoef je bij WordPress.com niet zelf je hosting te regelen. Je hoeft geen updates te doen. Het is dus een stuk eenvoudiger

Ik raad WordPress.com vooral aan voor bloggers en voor organisaties die een staandaard bedrijfswebsite nodig hebben. Als je maatwerk aan een website wilt uitvoeren, dan zou ik kiezen voor de eigen gehoste variant van WordPress.

Introductievideo

Was this article helpful?

Related Articles