DOE HET ZELF Marketing

Basekit

Inhoudsopgave

De meeste hostingbedrijven bieden Sitebuilders aan waarmee simpele kleine websites gemaakt kunnen worden. De sitebuilder van Versio is afkomstig van Basekit. Basekit werkt intiutief en lijkt in gebruik erg op Wix en Weebly. Je kan met gemak en heel snel professionele en responsive website mee maken. Bij Versio betaal je €1 per maand. Basekit is tevens geschikt voor eenvoudige webshops. iDeal betalingen vinden plaats via Mollie. 

Kenmerken

  • Ongeveer 150 sjablonen beschikbaar
  • Basekit websites zijn responsive en dus geschikt voor gebruik op mobiel, tablet en desktop computers
  • Pagina’s opzetten met blokken. Deze blokken zijn beschikbaar: tekst, titel, afbeeldingen, formulieren, social media, kolommen, video, audio, et cetera.
  • Speciale module voor restaurants voor het maken van menukaarten
  • Eenvoudige webshop. iDeal betalingen kunnen gedaan worden via Mollie.

Ervaring

In het gebruik lijkt de editor van Basekit erg op Weebly. Allereerst kies je een sjabloon uit. Dit sjabloon bepaalt de layout van je website. Je kan zelf kleuren, lettertypes en afbeeldingen aanpassen. Daarna kan je in de editor pagina’s aanmaken die je met contentblokken in elkaar zet. Een contentblok is bijvoorbeeld een stuk tekst, afbeelding of video. Er is veel flexibiliteit om de pagina zo op te stellen zoals je wilt.

Het lukte me snel om een website via Basekit in elkaar te zetten. Af en toe ervaarde ik wel bugs. Bijvoorbeeld foutmeldingen als ik iets wilde opslaan. Na het herladen van de pagina was het probleem verdwenen.

Ik ben vooral erg enthousiast over de prijs-kwaliteit van Basekit. Qua kwaliteit zou ik eerder voor Weebly of Wix kiezen. Maar de kosten van Basekit zijn bij Versio zo laag dat ik de software zeker kan aanbevelen als je echt weinig geld aan een website wilt uitgeven.

Prijzen

Basekit betaal je via je hostingprovider. Ik ben klant bij Versio. Zij vragen €1 per maand voor Basekit (Sitebuilder Lite). Daarin is de hosting inbegrepen. Met deze prijs zit Versio ver onder vergelijkbare concurrenten.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.