DOE HET ZELF Marketing

Ghost

Inhoudsopgave

Ghost is net als WordPress een open-source systeem. Ze richten zich volledig op bloggers. Het is makkelijk en gebruiksvriendelijkheid. Het systeem is ook qua snelheid wat sneller dan WordPress. Samen met Medium is Ghost een van de kleine uitdagers van WordPress.

Ook Ghost heeft een community, maar deze is veel kleiner dan die voor WordPress. Hierdoor is er voor WordPress veel meer beschikbaar. Echter omdat WordPress zo snel groeit, wordt het ook steeds complexer. Ghost wilde in het gat springen wat door WordPress is achtergelaten. En een zeer gebruiksvriendelijk systeem maken dat zich richt op bloggers.

Kenmerken

  • Gratis te downloaden
  • Hosting en onderhoud mogelijk tegen betaling
  • Redelijke keuze in thema’s
  • Het is niet mogelijk om extra functionaliteit te krijgen door plugins

Vergelijking met WordPress

WordPress is verder ontwikkeld en heeft veel meer mogelijkheden. Ghost springt echter in op de nadelen van WordPress. Waar WordPress in de beginjaren in uitblonk, zijn eenvoud. Inmiddels is het systeem hard gegroeid en iets minder eenvoudig geworden. Daarbij zijn er veel plugins beschikbaar die functionaliteiten toevoegen. Ghost is in dit gat gesprongen door met een systeem te komen welke zeer gebruiksvriendelijk is en zich specifiek richt op Bloggers. Daarnaast is het systeem gebaseerd op Node.js in plaats van PHP en daarmee een stuk sneller in performance.

Prijzen

Het is gratis te downloaden. Wel zul je dan zelf een hosting moeten regelen om de website in de lucht te krijgen. Hiervoor zijn abonnementen beschikbaar. Deze beginnen vanaf $29 per maand. Let op, een thema’s is niet gratis, en zal ook nog gekocht moeten worden.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.