DOE HET ZELF Marketing

Goedkope stockfoto’s

Inhoudsopgave

Stockfoto’s heb je qua prijzen in alle vormen en maten. In dit artikel vind je een overzicht van tientallen websites waar ze goedkope stockfoto’s verkopen. Bij sommige websites ben je een tot enkele euro’s per foto kwijt. Op andere websites betaal je per maand een bedrag en mag je onbeperkt downloaden.

De stockfoto’s in het artikel zijn goedkoop, maar kosten wel geld. Heb je geen budget over voor stockfoto’s? Gebruik het artikel gratis stockfoto’s

Stockunlimited

Stockunlimited bevat meer dan 600.000 foto’s, afbeeldingen en iconen.  Eigenaar van de website is 123RF, een gerenommeerde speler op het gebied van onlinestockfoto’s. Tegen een vast bedrag van $9 per maand of $69 per jaar kunnen leden onbeperkt bestanden downloaden. Tevens zijn er lifetime licenties beschikbaar.

iClipart

iClipart heeft meer dan 8 miljoen foto’s in de database. De website zal niet meteen de schoonheidsprijs winnen. Maar de prijzen zijn competitief te noemen. Voor $10 mag je een week lang onbeperkt downloaden.

GraphicStock

GraphicStock is een aanbieder van stockfoto’s, vectorbestanden en illustraties. Op de website zijn meer dan 300.000 items te vinden. GraphicStock hanteert abonnementen waarmee je onbeperkt afbeeldingen mag downloaden. Een maandabonnement kost $49 en een jaarabonnement kost $99.

123RF

123RF is een webshop met meer dan 64 miljoen stockfoto’s, illustraties, video’s, en rechtenvrije muziek. 123RF behoort wereldwijd tot de grootste spelers op het gebied van stockmateriaal. De organisatie heeft meerdere websites, waarvan 123RF.com er een is. Op de website koop je credits waarmee je stockmateriaal aanschaft. Je betaalt meer credits voor grotere formaten van stockfoto’s. Een foto in klein formaat kost 1 a 2 credits, omgerekend €1 of €2. Het grootste formaat afbeelding kost 10 credits, omgerekend ongeveer €10.

Photodune

Photodune is een marktplaats voor stockfoto’s en afbeeldingen. Photodune is onderdeel van Envato, een bedrijf dat meerdere marktplaatsen voor online producten heeft en momenteel marktleider is. Op de website zijn meer dan 9 miljoen afbeeldingen te vinden. De prijzen zijn afhankelijk van het te downloaden formaat en variëren van $1 tot $10.

CreativeMarket Photos

CreativeMarket is een marktplaats van fotografen waar meer dan 500.000 stockfoto’s worden verkocht. De prijzen van het grootste deel van de foto’s variëren van $2 tot $10.

Dreamstime

Dreamstime is een grote marktplaats voor online stockfoto’s en stockvideo’s. De website bevat 48 miljoen items. Foto’s koop je met credits die je vooraf inkoopt. Een credit kost gemiddeld €1 per stuk. Stockfoto’s zijn te koop vanaf 11 credits tot 29 credits. De website biedt ook abonnementen aan, die voordelig zijn wanneer je veel stockfoto’s nodig hebt.

Shutterstock

Shutterstock verkoopt stockfoto’s, illustraties, video’s en rechtenvrije muziek.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.