DOE HET ZELF Marketing

Gratis stockvideo en footage

Inhoudsopgave

Overzicht van websites waar je gratis en rechtenvrij stockvideo en footage kan downloaden. 

Pexels Video

Pexels Video is een community website voor video. Leden uploaden video’s die door iedereen gratis gebruikt kunnen worden. De video’s hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Dat betekent dat je de video’s mag gebruiken zoals je zelf wilt. Er hoeft geen bronvermelding te worden opgenomen bij gebruik van de video’s.

Videvo

Videvo is wellicht de grootste aanbieder van gratis stockvideo. Op de website vind je enkele duizenden clips. Clips worden geupload door leden. De videos van Videvo worden beschikbaar gesteld onder de Creative Commons 3.0 licentie. Dit betekent dat er bij gebruik van de video een bronvermelding moet worden gegeven.

Videezy

Videezy bevat duizenden gratis stockvideo clips. De video’s worden geupload door leden. Videezy video’s worden beschikbaar gesteld onder de Creative Commons 3.0 licentie. Dit betekent dat er bij gebruik van de video een bronvermelding moet worden gegeven.

Coverr

Coverr is een website met enkele honderden gratis stockvideo clips. De videoclips zijn vooral bedoeld om als achtergrond van een website te gebruiken. De clips kunnen echter ook voor andere doeleinden toegepast worden.

Mazwai

Mazwai bevat enkele honderden artistieke videoclips. De videoclips, afkomstig van diverse professionals, zijn van hoog niveau, Evenals het design van de website. Mazwai footage wordt beschikbaar gesteld onder de Creative Commons 3.0 licentie. Dit betekent dat er bij gebruik van de video een referentie naar de auteur van de video moet worden gemaakt.

Pond5

Pond5 beweert de grootste website te zijn voor stockvideo en footage. De videoclips kosten gemiddeld tussen de €50 en €100. Het is echter ook mogelijk om bij het zoeken te filteren op gratis clips. De beschikbare gratis video’s zijn vaak zwart-wit opnames uit het verleden. Erg handig dus als je juist hiernaar op zoek bent.

VidsPlay

VidsPlay is een website met honderden gratis stockvideo’s. De video’s mogen zowel voor persoonlijke als commerciële doeleinden gebruikt worden. De enige voorwaarde die ze stellen is om bronvermelding naar VidsPlay.com op te nemen. Tegen een betaling van eenmalig $20 hoef je geen bronvermelding op te nemen.

Mitch Martinez

Mitch Martinez is een Director of Photography. Op zijn bedrijfswebsite stelt hij een college van meer dan 1.500 gratis videoclips beschikbaar. De video’s zijn onderverdeeld in 50 categorieën.

Life Of Vids

Life Of Vids bevat enkele honderden stockvideo’s. De video’s zijn volledig rechtenvrij. Bronvermelding wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Clipcanvas

Clipcanvas is een marktplaats voor het verkopen en kopen van videoclips. Er worden meer dan 600.000 videoclips op Clipcanvas verkocht. Op de we website zijn ook 176 gratis videoclips te downloaden.

Beachfront B-Roll

Beachfront B-Roll bevat enkele honderden stockvideo’s. De website is een particluier intiatief. Het is niet duidelijk wie er achter zit. Ook wordt er geen informatie gegeven onder welke licentie de videoclips beschibkaar worden gesteld. Het lijkt er dus op dat er geen bronvermelding gedaan hoeft te worden.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.