DOE HET ZELF Marketing

Hotjar

Inhoudsopgave

Maak gebruik van Hotjar voor je website analyse

Hotjar is een geweldige tool voor website analyse. Het is een krachtige manier om op een diepgaande manier feedback te verzamelen en te begrijpen hoe website-gebruikers met je website omgaan. Hotjar biedt een volledig pakket aan analyse- en feedback-tools waarmee je een betere effectiviteit kunt bereiken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Hotjar is, de voordelen ervan, hoe je toegang kunt krijgen tot de analysefuncties, hoe je deze kunt gebruiken voor je website-analyse en of Hotjar gratis is te gebruiken. Lees verder om erachter te komen wat Hotjar is en hoe het je kan helpen bij het analyseren van je website.

Wat is Hotjar?

Hotjar is een alles-in-één webanalyseplatform dat gericht is op het verzamelen en analyseren van feedback van websitegebruikers, waardoor je een beter begrip krijgt van hoe ze met je website omgaan. Hotjar biedt een reeks krachtige analyse- en feedbacktools waarmee je de interactie en conversie op je website kunt verbeteren. Het biedt een breed scala aan functies waarmee je je website kunt analyseren, waaronder heatmaps, sessieopnames, formulieranalyse, feedbackpolls en meer. Dit zorgt ervoor dat je een diepgaander inzicht krijgt in hoe je gebruikers met je site interacteren, wat ze van je website vinden en wat er beter kan worden gemaakt.

Voordelen van Hotjar voor website analyse

Hotjar biedt een aantal belangrijke voordelen voor website analyse. Ten eerste helpt het je om betere data te verzamelen over hoe gebruikers met je website omgaan. Met Hotjar kun je bijvoorbeeld sessieopnames vastleggen van alle bezoekers en hun interacties vastleggen. Dit maakt het gemakkelijk om in te zoomen op specifieke gebruikers en te begrijpen waarom ze bepaalde acties hebben uitgevoerd. Daarnaast helpt Hotjar je om beter inzicht te krijgen in wat er op je website gebeurt door het verzamelen van gegevens over het scrol gedrag, muisaanpassingen, knopklikken, formulierinvoer en meer. Ten slotte helpt Hotjar je om te begrijpen wat gebruikers echt denken door het verzamelen van feedback via feedbackpolls, vragenlijsten of beoordelingen.

Met Hotjar kun je ook de prestaties van je website meten, waardoor je kunt zien hoe je website presteert in vergelijking met andere websites. Dit helpt je om je website te verbeteren en te optimaliseren voor betere prestaties. Bovendien kun je met Hotjar ook de prestaties van je website op verschillende apparaten meten, waardoor je kunt zien hoe je website presteert op verschillende apparaten. Hotjar bied je dus een uitgebreide set tools om je website te analyseren en te verbeteren.

Hoe gebruik je Hotjar voor website analyse?

Het gebruik van Hotjar is simpel. Je hoeft alleen maar de Hotjar-code op uw website te installeren om de meeste functies te gebruiken. Nadat de code is geïnstalleerd, heb je toegang tot alle analyse- en feedbacktools die Hotjar biedt. Je kunt beginnen met het verzamelen van gegevens met heatmaps, sessieopnames, formulieranalyse en meer. Ook kun je feedback verzamelen door feedbackpolls of vragenlijsten aan te bieden aan uw gebruikers. Al deze gegevens worden vervolgens verzameld in jouw Hotjar-dashboard waar je inzichten kunt krijgen door middel van grafieken, kaarten en andere gegevensvisualisaties.

Hotjar biedt ook een aantal krachtige segmentatie-opties waarmee je jouw gegevens kunt filteren op basis van verschillende criteria. Je kunt bijvoorbeeld de gegevens filteren op basis van land, apparaat, verwijzende bron, pagina’s en meer. Met deze segmentatie-opties kunt je gerichte inzichten verkrijgen over hoe je gebruikers met je website omgaan.

Hoe krijg je toegang tot Hotjar’s analyse functies?

Om toegang te krijgen tot de analysefuncties van Hotjar, moet je eerst een account aanmaken. Dit is gratis en eenvoudig. Je hoeft alleen maar de vereiste informatie in te voeren en je account te bevestigen via e-mail. Nadat je bent ingelogd, moet je de Hotjar-code installeren op elke pagina die je wilt analyseren. Nadat de code is geïnstalleerd, heb je toegang tot alle analyse- en feedbacktools die Hotjar biedt.

Hoe kan Hotjar je website effectief helpen analyseren?

Hotjar kan op veel verschillende manieren helpen bij het effectief analyseren van je website. Ten eerste helpt het bij het verzamelen van gegevens over hoe gebruikers met je website omgaan. Je kunt bijvoorbeeld sessieopnames vastleggen van alle bezoekers en hun interacties vastleggen, wat je inzicht geeft in hun navigatiepatronen. Ten tweede helpt Hotjar met het verzamelen van feedback van websitegebruikers, waardoor je beter begrijpt wat ze van je website vinden en wat er beter kan worden gemaakt. Ten derde helpt het bij het analyseren van data, waardoor je inzicht krijgt in wat er op je website gebeurt en welke acties nuttig zijn. Met deze informatie kun je betere beslissingen nemen over het ontwerp en de structuur van je website.

Is Hotjar gratis te gebruiken?

Ja, Hotjar is gratis te gebruiken voor website analyse. De gratis versie biedt toegang tot alle analyse- en feedbacktools die Hotjar biedt, met een limiet op het aantal pagina’s dat je kunt analyseren. Als je meer pagina’s wilt analyseren, kunt je upgraden naar één van hun betaalde plannen.

Voorkomt Hotjar dataverlies?

Ja, Hotjar voorkomt dataverlies door regelmatig back-ups te maken van alle verzamelde gegevens. Afhankelijk van de versie die je gebruikt, kan Hotjar data opslaan tot wel drie maanden. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken dat jouw gegevens verloren gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Hotjar?

Voordelen:

  • Krachtige analyse- en feedbacktools
  • Verkrijg diepgaand inzicht in hoe gebruikers met je website omgaan
  • Verzamelt gegevens over scrol gedrag, muisaanpassingen, knopklikken, formulierinvoer en meer
  • Verzamelt feedback via feedbackpolls, vragenlijsten of beoordelingen
  • Regelmatig back-ups maken om dataverlies te voorkomen
  • Gratis te gebruiken

Nadelen:

  • Beperkte functionaliteit met gratis versie
  • Sommige functies zijn nog steeds betaald

Conclusie: Hotjar is een goede toevoeging voor je website analyse

Hotjar is een krachtige tool voor website analyse die je kan helpen om dieper inzicht te krijgen in hoe bezoekers met uw website omgaan en wat ze ervan vinden. Het biedt een reeks analysecapaciteiten waarmee je gegevens kunt verzamelen over scrol gedrag, muisaanpassingen, knopklikken, formulierinvoer en meer. Daarnaast helpt het bij het verzamelen van feedback via feedbackpolls of vragenlijsten. De beste deel is dat Hotjar gratis is te gebruiken voor website analyse, hoewel er beperkingen zijn aan de functionaliteit. Als je wilt profiteren van alle functies die Hotjar biedt, moet je upgraden naar één van hun betaalde plannen.

 

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.