DOE HET ZELF Marketing

Lightspeed

Inhoudsopgave

De e-commerce software van Lightspeed staat bekend om de geavanceerde mogelijkheden. Het is mogelijk om met Lightspeed een geavanceerde webshop te bouwen zonder kostbaar maatwerk.

Lightspeed is een webshop software welke in Nederland bekend stond als SEOshop. Lightspeed was van oorsprong een kassa software bouwer maar door de overname van SEOshop konden ze een omnichannel oplossing aanbieden voor zowel de webshop als fysieke winkel. Lightspeed Ecommerce is een Software-as-a-Service (SaaS) platform, je betaalt per maand een abonnement. 

SEOshop is in 2008 opgericht. Eind 2015 hebben zij SEOshop verkocht aan het Canadese Lightspeed. SEOshop had bij de overname 90 werknemers en 8.000 klanten. Lightspeed had 26.000 klanten en 450 werknemers. Gezamenlijk zijn ze in meer dan 100 landen actief.

Kenmerken

Functionaliteiten

De e-commerce software van Lightspeed staat bekend om de geavanceerde mogelijkheden. Het is mogelijk om met Lightspeed een geavanceerde webshop te bouwen zonder kostbaar maatwerk.

Gebruiksvriendelijkheid

De interface is erg gemakkelijk. De kracht van Lightspeed Ecommerce is dat er veel mogelijk is en de klant daarmee veel flexibiliteit heeft. Je kunt kiezen uit gratis en betaalde thema’s. En er zijn veel plugins beschikbaar. Het veranderen van z’n thema is overigens niet zo gemakkelijk. Dus heb je geen technische kennis is het thema “what you is what you get”. Maar de interface is net zo intiutief als bijvoorbeeld Shopify.

Meertaligheid

Meertaligheid was al vanaf het begin een belangrijke functionaliteit van LightSpeed Ecommerce en ondersteunt standaard 14 talen. Het is erg makkelijk om extra vertalingen toe te voegen.

SEO

De naam SEOshop doet vermoeden dat er veel aandacht is geweest om de webshops goed te laten indexeren door zoekmachines. Inmiddels hebben bijna alle webshops de basis goed op orde, hetgeen in 2008 bij de oprichting van SEOshop niet het geval was. Bij Lightspeed mag je er dan ook op vertrouwen dat je website technisch goed in elkaar zit voor indexatie van zoekmachines.

Prijzen

Het Essential pakket wordt verkocht voor €49 per maand. Dit pakket heeft wel beperkingen. Voor een serieuze webshop moet je rekening houden met minimaal het Advanced pakket van €89 per maand. Daar komen eventueel additionele kosten bij van apps die je in de appstore koopt. In totaal ben je – afhankelijk van je wensen – tussen de €49 en €300 per maand kwijt.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.