DOE HET ZELF Marketing

MailerLite Classic

Inhoudsopgave

Op zoek naar het beste alternatief voor MailChimp? Probeer dan eens MailerLite classic. Deze tool voor je e-mailmarketing is erg simpel in gebruik en heeft alle mogelijkheden die je zoekt. En ook MailerLite classic is tot 1000 contacten is gratis te gebruiken. Als je niet onder de 12 duizend e-mails per maand verzendt. Ook krijg je niet alle opties zoals het gebruik van templates of livechat-support. En uiteraard staat het MailerLite-logo onderaan je mails. Ga je voor de betaalde variant dan is MailerLite classic nog een stuk goedkoper dan MailChimp ook.

E-mailmarketing met MailerLite classic

In veel artikelen over e-mailmarketing software vertel ik dat het creëren van e-maillijst de basis is voor iedere bedrijf. Wil meer omzet of nieuwe klanten dan is een e-maillijst opbouwen het eerste wat je zou moeten doen. Mensen die zich inschrijven op je e-maillijst zijn al geïnteresseerd in je bedrijf of product. Dus al een beetje warm voor een aanbod. En met e-mailmarketing kun je ze nog verder opwarmen. En het mooie is dat kun je nog automatiseren ook.

Marketing automation

Het automatiseren van je e-mailberichten wordt ook wel marketing automation genoemd. Een simpel voorbeeld is bijvoorbeeld het versturen van een bedank e-mail als iemand die zich op je website inschrijft voor een nieuwsbrief (e-maillijst). Echter is er met deze e-mailmarketing tools veel meer mogelijk dan een bedankje sturen. Kun je ervoor zorgen dat er een reeks e-mail verzonden worden op basis van het gedrag van de persoon op je maillijst.

MailerLite classic in gebruik

De tool is zeer makkelijk in gebruik. Er zijn heel veel verschillende e-mail templates beschikbaar. Met het simpele drag & drop systeem kun supersnel automatische e-mails naar wens maken. Om mensen op je lijst te krijgen heb je wel inschrijfformulieren nodig en ook deze kun je makkelijk op dezelfde manier maken als je e-mails. Je kunt je contacten verdelen in segmenten zodat je je contacten verschillende e-mails kunt versturen. Uiteraard is het mogelijk om de e-mail te personaliseren en afbeelding op te slaan voor hergebruik. Ook de koppeling met de verschillende websites en wenwinkels werken erg makkelijk. Verder heb je de mogelijkheid om allerlei statistieken te zien, van percentage geopende e-mails tot niet ontvangen e-mails. En van kliks op links in je e-mail tot uitschrijvingen. MailerLite classicheeft wat mij betreft maar 1 nadeel de software is (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.

MailerLite e-mail builder

Belangrijkste functies van MailerLite classic zijn:

 • Editor met slepen-en-neerzetten-functionaliteit: Met de gebruiksvriendelijke editor kun je e-mailsjablonen gebruiken die standaard e-mails personaliseren, hierdoor kun je de campagnes heel efficiënt ontwerpen.
 • Verschillende type e-mailcampagnes: De software is voor verschillende type e-mailcampagnes inzetbaar, waaronder de standaard nieuwsbrieven, A/B-testen, RSS en autoresponders.
 • Marketingautomatisering: Of je nu alleen een standaard autoresponder of een volledig geautomatiseerde campagne nodig hebt, dit softwarepakket heeft het allemaal.
 • Aanmeldingsformulieren: Met deze tool kun je een aanmeldformulier maken welke op je website getoond worden of op een aparte bestemmingspagina.
 • Interfaces: E-mailmarketingsoftware kun je koppelen naar belangrijke applicaties, bijvoorbeeld naar een WordPress, Shopify, maar ook andere CRM-tools of een externe analysetool via een API.
 • Afleverbaarheid: Door de koppeling met je eigen domein komen de meeste e-mails voorbij de spamfilters.
 • Ondersteuning: Een uitgebreide kennisbank en ondersteuning via e-mail en live chat of telefoon zijn uitstekend. Ook hebben ze nog een online academy om je de kneepjes van het vak te leren.
 • Segmentatiefunctie: Natuurlijk kun je je e-maillijst segmenteren bij MailerLite zodat je e-mails nog beter aansluiten bij de behoefte van de lezer.
 • Naleving van gegevensbescherming: En de geïntegreerde dubbele opt-in procedure, afmeldlink is uiteraard standaard aanwezig
 • Geïntegreerde split-tests: Ook kun je A/B-tests om twee verschillende nieuwsbriefvarianten te vergelijken.
 • Gedetailleerde rapportage: Het dashboard is super simpel opgezet zodat je snel en simpel de resultaten van je e-mailcampagnes kunt evalueren.
 • Bedieningsgemak: Alles werkt heel simpel, er is voldoende keuze aan kant-en-klare templates en de chat service is geweldig.
 • AVG-Wetgeving: Waar MailChimp last heeft van de AVG-wetgeving hebben ze dit bij MailerLite opgelost. Europese klanten worden klant bij MailerLite Limited in Ierland en alles e-mails worden verwerkt bij (sub)verwerkers op Europese bodem.

Koppelingen met websitesystemen

Mailerlite classic heeft verschillende koppelingen voor diverse website platformen. Zo hebben ze een koppeling voor WordPress, WooCommerce, Shopify, Facebook en Stripe, mocht je nou toch nog een ander systeem hebben voor jouw website dan kun je via de API een koppelingen maken. Omdat WordPress, Shopify en WooCommerce veel gebruikt worden hebben ze hiervoor zelfs een plugin beschikbaar.

Prijzen

MailerLite classic is altijd gratis te gebruiken. De eerste 14 dagen kun je onbeperkt e-mails versturen en krijg je alle opties en daarna mag 12.000 e-mails per maand gratis verzenden naar een onbeperkt aantal e-mailadressen. Wil je alles opties behouden of meer e-mails versturen dan het Premium abonnement zeer geschikt vanaf € 9,00 euro per maand. Overall is MailerLite classic wat mij betreft de beste optie als je aan de slag gaat met e-mailmarketing en marketing automation. Je krijgt alle functies die je nodig hebt, het is super simpel in gebruik, en nog goedkoop ook.

Video

Als je tijd hebt, bekijk dan hier de demo. Duurt ongeveer een uurtje.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.