DOE HET ZELF Marketing

MailerLite

Inhoudsopgave

MailerLite

 

MailerLite is een populair e-mailmarketingplatform dat gemakkelijk te gebruiken is. Het is geschikt voor bedrijven van alle groottes, van kleine start-ups tot grote ondernemingen.

Een van de beste dingen aan MailerLite is de intuïtieve gebruikersinterface. Het is erg gemakkelijk om e-mails te maken en te verzenden, zelfs als je geen ervaring hebt met e-mailmarketing. De drag-and-drop editor maakt het eenvoudig om professioneel uitziende e-mails te ontwerpen, en er zijn genoeg sjablonen om uit te kiezen.

MailerLite biedt een breed scala aan functies voor e-mailmarketing. Hieronder volgt een lijst met enkele van de belangrijkste functies:

 • Drag-and-drop editor: Deze functie maakt het eenvoudig om professioneel uitziende e-mails te ontwerpen zonder dat je enige opmaakvaardigheden nodig hebt.
 • Sjablonen (templates): Er zijn een groot aantal sjablonen beschikbaar om uit te kiezen, zodat je gemakkelijk een professioneel uitziende e-mail kunt maken.
 • Automatiseringstool: Met de automatiseringstools van MailerLite kun je gerichte e-mails sturen op basis van bepaalde triggers, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het maken van een aankoop.
 • Lijstbeheer: MailerLite biedt tools voor het importeren en segmenteren van je e-maillijsten, zodat je gerichte e-mails kunt sturen aan specifieke groepen van abonnees.
 • Integraties: MailerLite integreert met een aantal andere tools, waaronder Google Analytics en Zapier, zodat je gemakkelijk campagnes kunt volgen en analyseren.

 

Mailerlite

 

De drag-and-drop editor

 

De drag-and-drop editor van MailerLite is een visuele editor waarmee je eenvoudig professioneel uitziende e-mails kunt ontwerpen zonder enige opmaakvaardigheden te hebben. Met deze functie kun je elementen naar wens naar verschillende gebieden in je e-mail slepen en neerzetten, zoals afbeeldingen, tekst, knoppen en formulieren.

De drag-and-drop editor heeft een intuïtief gebruikersinterface en is gemakkelijk te navigeren. Er zijn verschillende secties waar je elementen naar toe kunt slepen, zoals de hoofdinhoud, kopteksten en voetteksten. Er zijn ook verschillende opties beschikbaar voor het bewerken van elementen, zoals het wijzigen van lettertypes, kleuren en afmetingen.

Een van de voordelen van de drag-and-drop editor is dat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken aan je e-mail terwijl je het ontwerp bekijkt. Je hoeft niet heen en weer te schakelen tussen verschillende schermen of opmaakopties te zoeken. Je kunt direct aan de slag met het maken van professioneel uitziende e-mails.

 

De sjablonen (templates)

 

MailerLite biedt een aantal professioneel ontworpen e-mailtemplates die je kunt gebruiken om gemakkelijk professioneel uitziende e-mails te maken. De templates zijn verdeeld in verschillende categorieën, zoals nieuwsbrieven, aankondigingen, promocodes en evenementen, zodat je gemakkelijk een template kunt kiezen die past bij het doel van je e-mail.

Elke template is volledig aanpasbaar, zodat je het naar wens kunt aanpassen aan de huisstijl van je bedrijf en het doel van je e-mail. Je kunt afbeeldingen, tekst, knoppen en andere elementen naar wens toevoegen of verwijderen.

Een van de voordelen van het gebruik van een template is dat je niet hoeft te beginnen met een leeg scherm. De templates zijn al professioneel ontworpen en bieden een goede basis voor je e-mail, zodat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken en snel een professioneel uitziende e-mail kunt maken.

 

Mailerlite

 

De automatiseringstool

 

Met de automatiseringstools van MailerLite kun je gerichte e-mails sturen op basis van bepaalde triggers, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het maken van een aankoop. Dit kan een krachtige manier zijn om je marketing te verbeteren en ervoor te zorgen dat je abonnees relevante, personaliseerde e-mails ontvangen.

Er zijn verschillende automatiseringen beschikbaar in MailerLite, waaronder welkomst-e-mails, verlaten winkelwagentje-e-mails en het opvolgen van e-mails na een aankoop. Je kunt ook aangepaste automatiseringen maken om te voldoen aan specifieke behoeften van je bedrijf.

Met de automatiseringstools kun je ook specifieke segmenten van je e-maillijst selecteren om te targeten, zoals abonnees uit een specifiek land of abonnees die geïnteresseerd zijn in bepaalde producten. Dit maakt het gemakkelijk om relevante, personaliseerde e-mails te sturen aan specifieke groepen van abonnees.

 

Mailerlite

 

Abonneebeheer (lijstbeheer)

 

Naast de e-mailmarketingmogelijkheden biedt MailerLite ook een aantal functies voor het beheren van abonnees. Om hiermee gemakkelijk gerichte e-mails kunt sturen aan specifieke groepen van abonnees. De belangrijkste lijstbeheerfuncties zijn:

 • Importeren: Je kunt e-maillijsten importeren vanuit verschillende bronnen, zoals een CSV-bestand of een integratie met een ander systeem. Dit maakt het gemakkelijk om je bestaande e-maillijsten te gebruiken en te beheren in MailerLite.
 • Segmenteren: Je kunt je e-maillijsten segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals locatie, interesses of aankoopgeschiedenis. Dit maakt het gemakkelijk om gerichte e-mails te sturen aan specifieke groepen van abonnees.
 • Aangepaste velden: Je kunt aangepaste velden maken om extra informatie op te slaan over je abonnees, zoals hun naam, locatie of interesses. Dit kan helpen bij het segmenteren van je lijsten en het sturen van gerichte e-mails.
 • Opt-ins: MailerLite biedt verschillende opties voor het verzamelen van opt-ins, zoals aanmeldformulieren, pop-ups en integraties met andere systemen. Dit kan helpen om je e-maillijst te laten groeien en relevante abonnees te verzamelen.

 

Integraties

 

MailerLite integreert met een groot aantal andere tools en services, wat het gemakkelijk maakt om campagnes te volgen en te analyseren. Voorbeelden van de integraties zijn:

 • Google Analytics: Je kunt MailerLite integreren met Google Analytics om campagnegegevens te volgen en te analyseren. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in hoe je campagnes presteren en wat werkt voor je bedrijf.
 • Zapier: Met de integratie met Zapier kun je MailerLite koppelen aan duizenden andere tools en services. Dit kan helpen om automatiseringen te creëren tussen verschillende systemen en processen te optimaliseren.
 • CRM-systemen: MailerLite integreert met verschillende CRM-systemen, zoals Salesforce en HubSpot. Dit kan helpen om je e-mailmarketing te integreren met andere aspecten van je klantrelatiebeheer.
 • E-commerce platforms: MailerLite integreert met verschillende e-commerce platforms, zoals Shopify en WooCommerce. Dit kan helpen om je e-mailmarketing te integreren met je verkoopprocessen en gerichte e-mails te sturen op basis van aankoopgeschiedenis.

 

Klantenservice

 

Een ander geweldige functie van MailerLite is de klantenservice. Het team is zeer responsief en behulpzaam, en er zijn genoeg middelen beschikbaar om je op weg te helpen en je campagnes te optimaliseren. Dit omvat een uitgebreide kennisbank, videotutorials en live webinars. Hieronder zie je een van de beschikbare videotutorials.

 

 

Conclusie

 

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk e-mailmarketingplatform om je e-mailcampagnes voor je bedrijf mee te beheren, dan is MailerLite een geweldige keuze. Met professioneel ogende e-mails, geavanceerde automatiseringstools en integratie met populaire webwinkelplatforms, is het een waardevolle aanvulling voor elke bedrijf. Probeer MailerLite vandaag nog uit en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om succesvolle e-mailcampagnes te lanceren voor jouw bedrijf. Klik hier om je gratis proefperiode te starten en ontdek wat MailerLite voor jou kan doen.

 

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.