DOE HET ZELF Marketing

MailPoet

Inhoudsopgave

MailPoet is een WordPress plugin waarmee mailings vanuit de website verstuurd kunnen worden. De plugin is zeer makkelijk in gebruik en je verzendt in 3 minuten je eerste nieuwsbrief.

Tijdens het ontwerpen kun je kiezen uit verschillende templates die je kunt aanpassen naar je eigen huisstijl. Je kunt Mailpoet tot 1000 personen gratis gebruiken. De mogelijkheden zijn dan voldoende maar niet heel uitgebreid. Je hebt dan 3 mogelijkheden, het automatisch versturen van je laatste blogartikelen, een welkomst email als men zich heeft aangemeld op de mailinglijst of een nieuwsbrief.

Kenmerken

  • Drag-en-drop editor
  • Automatisch versturen van nieuwe blogberichten
  • Autoresponders nadat iemand zich op je website heeft ingeschreven
  • Statistieken beschikbaar
  • Meer dan 70 templates beschikbaar

Ervaringen

Zelf ben ik nooit zo enthousiast geweest over het versturen van mailings via de server van je website (PHPMail). De ervaring heeft me geleerd dat de mail gevoeliger is om door spamfilters geblokkeerd te worden. Ook zet je daarmee de reputatie van je server op het spel. Zelf adviseer ik daarom meestal om gebruik te maken van web-based software zoals SendinBlue of MailChimp.

Het gebruik van MailPoet heeft echter ook grote voordelen. Er hoeft geen koppeling met je WordPress website meer gemaakt te worden. Bezoekers die zich inschrijven op je website, zitten direct in je e-mailsysteem. Ook is het makkelijk om blogs automatisch na publicatie te versturen. Bij web-based software is dit uiteraard ook mogelijk, maar daarvoor moet je wel de API activeren. Daarvoor is vaak een extra plugin nodig.

Samenvattend kan ik zeggen dat je het zeker kan uitproberen. Houd nauwkeurig in de gaten of e-mails aankomen en besluit op basis daarvan om MailPoet definitief te gebruiken.

Prijzen

MailPoet heeft een gratis versie, die te downloaden is via de WordPress plugin repository. Met de gratis versie kan je e-mail versturen naar maximaal 1.000 e-mailadressen. De premium versie heeft extra functionaliteiten en kent geen beperkingen in het aantal e-mailadressen. De premium versie is beschikbaar vanaf $99 per jaar.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.