DOE HET ZELF Marketing

Medium

Inhoudsopgave

Medium is een blogplatform. Je kan op het platform je eigen blogs publiceren en blogs van anderen lezen. Medium kenmerkt zich door eenvoud.

Medium is opgericht door Evan Williams, een van de oprichters van Twitter. Medium is anders dan bijvoorbeeld het blogplatform WordPress. WordPress is de technische software die je gebruikt om te bloggen. Medium is meer een nieuwsmedium. Via Medium kan je het laatste nieuws bijhouden over bepaalde onderwerpen. Je kan ook interessante mensen volgen. Anderen gebruiken Medium om jouw blogs of jou als persoon te volgen.

Kenmerken

  • Simplistisch design. geen overbodige functionaliteiten
  • Blogberichten bestaan uit tekst, video en afbeeldingen
  • Je kan andere Medium auteurs volgen.
  • Je kan berichten die je leest bewaren en aanbevelen
  • Je kan opmerkingen toevoegen aan berichten die je leest
  • Medium berichten kunnen makkelijk worden gedeeld via social media. Ook is het mogelijk om een enkele zin uit een bericht te delen

Ervaring

De kracht van Medium zit in de eenvoud. Het is extreem simpel om Medium te gebruiken. Het design is uitermate minimalistisch (witte achtergrond met zwarte letters), waardoor de Medium berichten makkelijk vanaf je computer,  tablet of telefoonscherm te lezen zijn.

Medium is niet voor iedereen geschikt. Medium berichten worden namelijk alleen op Medium.com gepresenteerd en dus niet onder je eigen domeinnaam. Aan de andere kant heb je wel direct een lezerspubliek, zeker wanneer je in het Engels blogt. Ook de eenvoud van het gebruik van Medium werkt verslavend. Waarom is niet alle software zo simpel?

Prijs

Medium is volledig gratis.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=0mnacMojQ08

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.