DOE HET ZELF Marketing

Brevo (voormalig SendinBlue)

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een e-mailmarketing tool? Kijk dan eens naar Brevo (voormalig SendinBlue). Deze tool is erg gebruiksvriendelijk en biedt tegelijk zeer veel mogelijkheden. Tot 2000 contacten is gratis te gebruiken.

Brevo is een goed en goedkoper alternatief voor MailChimp. Deze tool is eenvoudig in gebruik en staat bekend als een zeer betrouwbare e-mailmarketing tool. Ook krijg je meer voor minder, binnen de gratis versie kun je bijvoorbeeld al segmenten aanmaken voor je contacten, terwijl je hiervoor bij de concurrenten vaak voor moet betalen.

E-mailmarketing met Brevo

E-mailmarketing is voor ieder bedrijf onmisbaar. Wil meer omzet of nieuwe klanten dan is een e-maillijst opbouwen het eerste wat je zou moeten doen. Als het goed is komen op je e-maillijst mensen die al geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of jouw product of dienst. En hoe meer mensen er op je lijst staan, do groter de kans is op meer verkoop of klanten. Maar een grote lijst betekend vaak ook minder overzicht. En juist hiermee helpen e-mailmarketing tools zoals MailinBlue je mee. Naast dat deze tools e-mails voor je versturen, is het ook een contact managementsysteem. Door je contacten op een juiste manier in te delen in segmenten kun je het versturen van e-mails voor een groot deel automatiseren.

Marketing automation

Het automatiseren van je e-mailberichten wordt ook wel marketing automation genoemd. Een simpel voorbeeld is bijvoorbeeld het versturen van een bedank e-mail als iemand die zich op je website inschrijft voor een nieuwsbrief (mailing lijst). Achter is er met deze e-mailmarketing tools veel meer en moeilijkere dingen mogelijk. Zo kun je meerdere e-mails sturen op verschillende dagen en tijden. Denk aan het versturen van een openingsaanbieding een paar dagen nadat iemand zich heeft ingeschreven. Maar ook een kortingscode op iemands verjaardag als deze bekend is of als men producten in een winkelmandje heeft laten zitten zonder af te rekenen. Zo zijn er talloze mogelijkheden om e-mails automatisch te laten versturen.

Brevo in gebruik

De tool is zeer makkelijk in gebruik. Er zijn heel veel verschillende e-mail templates beschikbaar. De meeste zijn responsive en dus geschikt voor mobiel en tablet. Met het makkelijke Drag & Drop systeem kun je zo ook nog simpel en snel jouw automatische e-mails naar wens aanpassen. Om mensen op je lijst te krijgen heb je wel inschrijfformulieren nodig en ook deze kun je makkelijk op dezelfde manier maken als je e-mails. Je kunt je contacten verdelen in segmenten zodat je je contacten verschillende mails kunt sturen. Uiteraard is het mogelijk om de e-mail te personaliseren en afbeelding op te slaan voor hergebruik. Ook de koppeling met Facebook, Twitter en LinkedIn is handig als je via deze kanalen mensen op je mailinglijst wil krijgen. Verder heb je de mogelijkheid om allerlei statistieken te zien, van percentage geopende e-mails tot niet ontvangen e-mails. En van kliks op links in je e-mail tot uitschrijvingen.

Brevo E-mail Marketing tool

Koppelingen met websitesystemen

Bervo heeft verschillende koppelingen voor diverse website platformen. Zo hebben ze een koppeling voor WordPress, Prestashop, ShopifyMagentoWix en Drupal, mocht je nou toch nog een ander systeem hebben voor jouw website dan kun je via API’s een koppelingen maken. Omdat WordPress heel veel gebruikt wordt hebben ze ook koppelingen met verschillende plugins die beschikbaar zijn.

Prijzen

Brevo is dus met een gratis abonnement te gebruiken. Je mag tot 9.000 e-mails per maand gratis verzenden naar een onbeperkt aantal e-mailadressen. Wil je extra opties of meer e-mails versturen dan het Lite abonnement vanaf € 19,00 euro per maand. Ook zijn er nog een Premium en een Enterprise variant beschikbaar van € 49,00.  Dus is Brevo zeker het overwegen waard als je serieus aan de slag gaat met e-mailmarketing en marketing automation.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.