Shopify

Inhoudsopgave

Shopify (Canada) is ’s werelds grootste Software as a Service aanbieder van webshop software en is 14 dagen gratis uit te proberen.

Shopify is in 2004 opgericht. De oprichters hadden een snowboard winkel en waren ontevreden over de mogelijkheden om producten online te verkopen. Ze besloten zelf een eigen webshop te bouwen. En dat is gelukt! Wereldwijd behoort Shopify met ruim 600.000 klanten bij de grootste aanbieders van webshop software. Shopify heeft van oudsher een klein marktaandeel, maar Shopify timmert flink aan de weg.

Kenmerken

Een SaaS webshop houd in dat je hier maandelijks voor betaald. Dit heeft als nadeel dat er altijd kosten zullen zijn die terug komen voor je webshop. Natuurlijk heb ook met een niet SaaS oplossing kosten die terug komen om je webwinkel te laten draaien, maar je bent wat flexibeler hierin.

Betaalmethodes

In Nederland is een webshop pas geschikt voor de Nederlandse markt als er iDeal betalingen kunnen plaatsvinden. Voor de Belgische markt is dit Bancontact/Mister Cash. Shopify webshops kunnen momenteel iDeal- en Bancontact/Mister Cash betalingen ontvangen via Payment Service Provider Mollie. Deze is via de settings makkelijk te activeren.

Nederlands

Een nadeel van Shopify is dat de backend is altijd in het Engels. De frontend wordt bepaald door de taalinstellingen van het thema. Van sommige themas is er al een Nederlandse vertaling beschikbaar. Het thema is in ieder geval via de Shopify backend makkelijk te vertalen.

Prijzen

Het Shopify Lite abonnement is al verkrijgbaar voor maar $ 9 dollar per maand voor de basisfunctionaliteit. Begint je webshop wat groter te worden of krijg je behoefte aan meer functionaliteit dan is er het Shopify Basic voor $ 29 dollar per maand. Voor de grotere webwinkels zijn er nog Shopify Standaard en het Shopify Advanced beschikbaar voor $ 79 of $ 299 dollar per maand.

Ervaring

Normaal gesproken adviseer ik bij webshops om te werken met lokale leveranciers, zoals Lightspeed. In dit geval vind ik dat Shopify niet in de lijst mag ontbreken.

  • Shopify is de grootste SaaS webshop leverancier wereldwijd
  • Shopify heeft de meeste integraties met andere producten zoals app bouwerswebsitemakers, WordPress, et cetera.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.