DOE HET ZELF Marketing

Versio

Inhoudsopgave

Versio (Nederland) is een budget hosting. Ik gebruik Versio voor het beheer van domeinnamen. Een .nl domein kost €3,24 per jaar. Daarmee behoort Versio tot de goedkoopste aanbieders. Versio is ook erg goedkoop in webhosting en e-mail (vanaf €0,50 per maand). 

Versio is opgericht in oktober 2008 en biedt verschillende soorten hosting en domeinnaamregistratie aan. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Leeuwarden. Daarnaast heeft Versio kantoren in België (Antwerpen) en het Verengd Koninkrijk (Londen).

Versio is één van de grootste Nederlandse hostingbedrijven. Het bedrijf heeft ruim 85.000 klanten die 600.000 websites en applicaties hosten.

Aanbod van Versio

Ervaring

Ik ben bij Versio uitgekomen omdat ik op zoek was naar goedkope registratie van mijn domeinnamen. Bij Sowmedia (mijn vorige bedrijf) werkten we met TransIP. TransIP is een hostingbedrijf met een geweldige dienstverlening. Een .nl domeinnaam kost bij TransIP echter €7,49 per jaar. Versio is veel goedkoper. Daar kost registratie van een .nl domein €3,24 per jaar.

Mijn domeinen regsitreer ik daarom bij Versio. De hosting van mijn (WordPress) websites loopt daarentegen via Siteground. Ik pas binnen het klantenpaneel van Versio de DNS van mijn domeinnamen aan en laat ze verwijzen naar de servers van Siteground.  De reden dat ik mijn webhosting niet bij Versio doe is omdat ik vanuit het verleden negatieve ervaring hebben met het hosten van WordPress websites en budgethosting. Inmiddels hebben de goedkope hostingbedrijven ook veel ervaring met WordPress. Dus het zou minder problemen moet opleveren. Maar ik durf het risico niet aan. Siteground is iets duurder in hosting dan Versio. Siteground is daarentegen wel verder met WordPress. Denk bijvoorbeeld aan snelheid en het voorkomen en oplossen van hacks. Daarom bevalt de combinatie tussen Siteground voor de hosting en Versio voor de registratie van domeinnamen me prima.

Versio heeft een gebruiksvriendelijk klantenpaneel. Alles spreekt voor zich en het werkt zoals het zou moeten werken. Het is bijvoorbeeld erg eenvoudig om de DNS van een domeinnaam aan te passen. Daar ben ik dus zeer tevreden over.

Versio kan je niet bellen. Ze hebben een klantenforum en specifieke vragen kunnen worden gesteld via een ticketsysteem.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.