DOE HET ZELF Marketing

WordPress.com

Inhoudsopgave

WordPress.com is de Software as a Service variant (SaaS) van WordPress.org. De service die ze dan extra leveren is de hosting van je website Je betaalt hier een klein bedrag per maand voor. Het voordeel hiervan is dat je geen zorgen hoeft te maken over updates en onderhoud. Bij een WordPress.org dien je dit zelf te regelen. Verder zit er verschil in functionaliteit. Waarbij je bij WordPress.org alles kunt veranderen, kan dit niet bij WordPress.com. Dit is soms een voordeel en soms een nadeel. Het voordeel is dat je snel een professionele website online hebt, echter heb je minder vrijheid in hoe deze er dan precies uitziet en wat hij kan.

Kenmerken

  • Software as a Service (SaaS): de hosting en het onderhoud wordt geregeld
  • Gratis een subdomein (https://mijnwebsite.wordpress.com)
  • WordPress.com heeft alle benodigde functionaliteiten voor een blog of website
  • Beperkte functionaliteit ten opzichte WordPress.org
  • Gratis versie, waarmee je de software kan uitproberen.

Prijzen

WordPress.com kun je uitproberen met het gratis abonnement. Dit is echt een starters website. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van je eigen domein, dan heb je al een betaalde versie nodig, vanaf €4,- per maand. En er zijn nog enkele duurdere pakketten met meer functionaliteit zoals Business en E-Commerce.

Je hebt keuzes uit gratis thema’s en plugins echter zijn deze vaak erg beperkt. Houd dus rekening met de aanschaf van een thema en plugins zodat je een website kunt maken zoals jij dat wil.

Video

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Wil jij zelf aan de slag met je Business?

Start vandaag nog

Doe het zelf Marketing
Doe het zelf Marketing

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de beste deals.